Forestillinger
Loading...

SIDSTE SKRIG

En gruopvækkende danseforestilling for unge – og voksne, der tør!

Tør du gå ind i mørket, op ad trapper og ned i kældre? Hvad sker der, når angsten vækkes og kryber op langs rygsøjlen? Hvad er virkeligt? Hvad er indbildt? Og kender du overhovedet dig selv?

En restaurant. Bordene er dækket, gæsterne ankommer, og værtsparret tager imod. Men noget er galt. Luften sitrer mellem kvinden og manden. Et isnende blik, en hæs hvisken, en hidsig bevægelse. Hvad er det, de skjuler? Og hvor er barnet? Det er som om, der hviler en forbandelse over stedet. Et håndtag trykkes ned. Et kultsort rum åbner sig. Tilbageholdt åndedræt, hurtige skridt, halvkvalte skrig. Hvem er de andre kvinder? Ved de, hvad der er sket? Og er det her virkelighed, drøm eller mareridt?

SIDSTE SKRIG leger med gyser- og thrillergenrens spændingselement, og er inspireret af den skræmmende historie om Danmarkshistoriens største massemorder, Dagmar Overbye – kvinden, der i starten af 1900-tallet angiveligt slog mere end 20 spædbørn ihjel, og derfor fik tilnavnet Englemagersken. Samtidig tager SIDSTE SKRIG udgangspunkt i Husets Teaters fortid som spisested i samme tidsperiode, og forestillingen foregår både oppe, nede og rundt omkring i bygningen.

Med plads til kun 30 publikummer ad gangen indbyder SIDSTE SKRIG til et eksklusivt og intimt møde bestående af tre rum og tre dele. Første og sidste del introducerer figurerne og afdækker historien, mens den midterste del er en uforudsigelig installation, som publikum sendes igennem enkeltvis iført hovedtelefoner.

SIDSTE SKRIG er målrettet de 13-19-årige, som ud over rejste nakkehår og gåsehud får mulighed for at blive klogere på deres egen angst og frygt – både den begrundede og den ubegrundede. Deres voksne er også velkomne – hvis de tør!

ALDERSGRUPPE For unge – og voksne, der tør

PÅ OG BAG SCENEN

Medvirkende: Johanne Dam, Jan Strøbech, Marlinde Vos, Katrine Friis,
Alma Wexiø Rázga/Selma Wideman Grue
Sanger: Anna-Sofie Fredslund-Andersen
Koreograf: Tali Rázga
Scenograf: Nadia Nabil
Dramaturg: Miriam Frandsen
Lysdesign: Mikkel Jensen
Lyddesign: Erik Christoffersen
Skrædder: Hanne Mørup
Regissør/forestillingsleder: Pernille Mikkelsen
Produktionsleder: Hanna W. Grue
Afvikler/chefbygger: Rumle Dons
Byggere: Jesper Aabille, Andreas Vium Bjørn, Peter Schønnemann
Scenografassistent: Eva Kristine Lendorph Christensen
Salgsarbejde og skolemateriale: Janne Hovmand Storm
Gyserekspert ifm. skolemateriale: Henrik Torjusen
Grafiker: Robin Hart
Fotograf: Charlotte Hammer
Video: Fredrik Auster
PR: Stine Bille Olander
Producent: Eva Steen Nordhagen

PREMIERE Forestillingen spillede på Husets Teater fra 31. oktober – 16. november 2012.

STØTTET AF Statens Kunstråd, Dansk Skuespillerforbund, Bikubenfonden, Tuborgfondet, Københavns Kommunes Scenekunstudvalg